Middag, Småretter, Tilbehør

Enkelt tapasfat

16. mars 2022 by
Enkelt tapasfat med små og smakfulle retter dandert sammen.

Noen ganger har jeg bare lyst på noe godt uten at det skal være så mye mas eller ta lang tid å lage. Da er veien kort til et enkelt tapasfat! Rettene på dette tapasfatet krever liten grad av forberedelse og man kan i stor grad velge selv hvor mye man vil kjøpe ferdig eller lage. Med andre ord, gjør tapasfatet så enkelt som du selv ønsker!

Dette enkle tapasfatet inneholder småretter som lett kan lages til få eller til mange. I tillegg får man gleden av å nyte mange gode smaker fra blant annet tomater, oliven, deilig spekemat og saltkokte poteter.

En raus porsjon enkelt tapasfat:

En håndfull kalamataoliven – lagt i en liten skål.

Caprese salat – søte cherrytomater og fersk mozarella ble skåret i skiver og lagt lagvis sammen med basilikumblader. En liten klunk god olivenolje over til slutt og et lett dryss av salt og pepper.

Grønn salat – en neve salat av babyleaf mix og noen tynne skiver rødløk blandet sammen med en god skvis av sitronsaft over som eneste dressing.

Saltkokte småpoteter – kok opp vann i en kjele (nok til å dekke potetene, ikke mer). Når vannet koker tilsetter du salt, ca 1/3 av mengden vann du har i kjelen, og lar saltet løse seg opp i vannet før du har tilsetter potetene. Potetene vil flyte i vannet på grunn av saltmengde. La potetene småkoke under lokk til de er møre, ca 10 min avhengig av størrelsen på potetene. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre i gryta før de serveres. Potetene er like gode romtempererte som varme med en klatt aioli på.

Spekemat – Velg det du liker best! På dette fatet brukte jeg noen skiver serranoskinke og skar opp noen skiver av en trøffelsalami jeg liker godt.

Tilbehør – Til dette fatet kjøpte jeg en ferdig foccacia som jeg skar opp skiver fra og severte med aioli. Oppskrift på hjemmelaget aioli finner du her.

No Comments

Leave a Reply