Salat, Tilbehør, Vegetar

Potetsalat med vinaigrette

27. mai 2024 by
potetsalat med vinaigrette

Potetsalat med vinaigrette er absolutt et alternativ de gangene du ønsker et alternativ til den klassiske potetsalaten med kremet dressing. Den passer like godt til sommerens grillmat som til spekematen. Den hører absolutt hjemme på et koldtbord også. Dressingen er en olje- og sennepsbasert vinaigrette som vendes inn i salaten.

Dette er en potetsalat med et grønt innskudd. I oppskriften bruker jeg brokkolini, men du kan like gjerne bruke en annen grønnsak som for eksempel asparges eller aspargesbønner. Bruk tilsvarende mengde og behandle dem på samme måte som for brokkolini. Jeg bruker også friske urter i dressingen. Jeg har alltid urter i hagen eller på verandaen i sommerhalvåret så for min del er tilgangen enkel. Bruk det du har eller liker!

Ingredienser til potetsalat

6 stk poteter (middels store)
1-2 stk vårløk (avhengig av størrelsen)
6 stilker brokkolini (eventuelt for eksempel asparges eller aspargesbønner)

Dressing:
1 dl olje (gjerne en god olivenolje)
ca 1 ts dijon sennep
ca 1 ts flytende honning
1-2 skvis sitronsaft
salt og pepper
finhakkede friske urter (for eksempel dill, gressløk og/eller oregano)

Fremgangsmåte

  • Kok potetene møre i lettsaltet vann. Potetene skal deles i terninger til potetsalaten og du velger selv om du vil dele dem før eller etter du koker dem.
  • Kok brokkolinistilkene såvidt møre i saltet vann tilsatt litt smør. Alternativt kan du steke dem i litt olje i en stekepanne. Stilkene deles i ca 2 cm lange biter etter koking/steking.
  • Poteter og brokkolini kan helt fint være litt lune når du blander dem med øvrige ingredienser.
  • Skjær vårløken i tynne skiver og bland den lett sammen med potetterninger og brokkolini.
  • Bland sammen ingrediensene til dressingen i et glass med lokk eller en skål. Bland det hele godt sammen ved å riste på glasset eller piske det sammen med en liten visp/gaffel. Smak til med sitron, honning, salt og pepper til du er fornøyd.
  • Vend dressingen inn i potetsalaten. Dryss eventuelt litt friske urter på toppen. Har du gressløk i hagen som har gått i blomst er disse blomstene nydelige å bruke som dekor på alle mulige salater. Server gjerne potetsalat romtemperert, men oppbevar den i kjøleskapet dersom du lager den god tid i forveien.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply