Kjøtt, Middag, Pasta, Ukategorisert

Pasta Carbonara

16. mars 2022 by
Pasta carbonara

Pasta carbonara er en av favorittrettene til min sønn og det etterlyses jevnlig. Vi lager carbonara med vår vri og nei, en italiener ville nok neppe kalt den autentisk. Men er nå det så nøye?? Det viktigste er at det er godt og at de som spiser maten blir glad og mett. Slår jeg på stortromma så lager jeg pastaen fra bunnen av, men det blir det sjelden tid til på en helt vanlig ukedag. De som sverger til en helt autentisk carbonara får se vekk for i denne oppskriften er det både løk, chili og fløte i tillegg til de vanlige ingrediensene. Vi liker at carbonaraen smaker mye, er godt pepra og med mye parmesan. Prøv da vel!

Når jeg lager carbonara til middag spiser faktisk sønnen min mer enn meg. Siden han foretrekker å andre ting enn brødmat i matpakken sin på skolen prøver jeg også å lage såpass mye at han kan få med seg en rest til lunsjen sin også.

Pasta Carbonara til en voksen, en storspist unge og matpakken hans:

Ca 250 g bacon, ternet ( eventuelt skivet som du selv skjærer i biter)
1/2 løk, rød eller gul
1/2 chili (valgfritt, kan eventuelt byttes med et dryss tørket chili)
ca 250 g pasta
2 egg, romtempererte
ca 1/2 dl matfløte
ca 100 g revet parmesan
Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

  • Finnhakk løk og chili. Når det gjelder chilien så bruker jeg den som den er med frø og alt, men det er selvfølgelig en smakssak. Gjør det du selv foretrekker.
  • Riv parmesanen.
  • Visp sammen egg og fløte i en bolle. Dersom du bruker kjøleskapskalde egg vil du oppleve å spise ganske kald mat siden pastasausen ikke skal koke.
  • Sett pastavannet til oppkoking og kok pastaen i saltet vann.
  • Stek bacon på middels varme og tilsett løk og chili når baconet nærmer seg ferdig. Skru ned varmen til minimum for å holde det varmt dersom du må vente litt på at pastaen skal koke ferdig. Det er også en fordel at stekepanna ikke er for varm når baconet skal blandes med pasta og saus slik at man unngår at sausen blir eggerøre. Krydre med pepper.
  • Når pastaen er ferdig kokt trekkes stekepanna bort fra varmen og den kokte pastaen øses over i stekepanna over baconet.Pastavannet som vil følge med inneholder stivelse som vil hjelpe til med å binde sausen sammen.
  • Dryss det meste av den revne parmesanen over pastaen og bland sammen pasta, bacon og ost.
  • Tilsett deretter eggeblandingen til pastaen og bland det hele godt sammen. Du skal ende opp med en kremete saus. Tilfør eventuelt litt mer av pastavannet dersom du synes det ser litt tørt ut og bland godt sammen.
  • Smak til med salt og pepper ved behov.
  • Dryss resten av parmesanen på toppen og server.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply