Om meg

Velkommen til min blogg og siden som handler om meg! Jeg starter med det grunnleggende om meg. Jeg heter Anne-Gunn Skalleberg og er veldig glad i å lage mat. Mitt håp er at jeg med bloggen kan inspirere andre til å lage mat, prøve noen nye retter eller få nye ideer til mat som alle kan like. I tillegg ønsker jeg å lage rettene jeg vokste opp med og som min mor stort sett laget fra hukommelsen. Det hadde jo vært fint å bevare dem i form av en oppskrift synes jeg.

om meg Anne-Gunn

Det er i sommerhalvåret jeg trives aller best. Da kan jeg kose meg med matlaging ute i sola og bruke det jeg har i hagen i maten. Jeg kokkelerer imidlertid like fullt innendørs i vinterhalvåret. Til vanlig er jeg en ingeniør som tilbringer mye tid bak en kontorpult, mor til en gutt som er autist og kjæresten til en kjempefin mann som også har to barn fra før. Jeg koser meg når jeg får en idé til en rett jeg ønsker å lage og bruker mye tid på å saumfare oppskrifter. Det er enda mer kos når jeg faktisk kan gå i gang med å lage retten.

Jeg vokste opp med ganske tradisjonell, hjemmelaget mat som var laget fra bunnen. Jeg var det matglade barnet i søskenflokken og hadde favorittretter som jeg i dag kaller «voksenmat». Oksekjøtt med sursøt løksaus for eksempel sto høyt på lista. Det samme gjorde en hvilken som helst stek med brun saus. Vi barna hang over skulderen til mamma mens hun holdt på ved grytene. Vi skjønte raskt at hennes oppskrifter besto av udefinerte begrep som litt, ikke for mye, passelig osv. Selv om jeg bruker mye tid på å lese oppskrifter er jeg nokså dårlig til å følge dem slavisk. Oppskriftene brukes i stor grad som generell veiledning. Det til tross – målet er å unngå mengdemål basert på min mors definisjoner i oppskriftene mine og at oppskriftene oppleves som enkle og gjennomførbare for andre.