Salat, Tilbehør, Vegetar

Potetsalat med pesto

27. mai 2024 by
potetsalat med pesto

Potetsalat er et yndet tilbehør til så mangt – spekemat, koldtbord og grillmat er bare noen eksempler. Den klassiske potetsalaten med kremet dressing er ofte det første man tenker på når man hører ordet potetsalat. Denne oppskriften er for de som ønsker en litt lettere potetsalat med både annen dressing og andre smaker. Den passer like godt til både koldtbordet og spekematen som den klassiske versjonen.

Denne potetsalaten lages med en pestobasert dressing. Hvorvidt du vil lage pesto selv fra bunnen av eller kjøpe den ferdig velger du selv. Jeg har også hakkede valnøtter i salater for litt krønsj. Ønsker du noe annet enn valnøtter kan du bytte dem ut med pinjekjerner eller cashewnøtter. Eventuelt kan du droppe nøttene helt.

Ingredienser til potetsalat

6 stk poteter (medium store)
1/2 rødløk
1/2 eple (gjerne et med frisk smak)
1 håndfull valnøtter
3 ss pesto
ca 6 ss olje (gjerne olivenolje)
1-2 skviser sitronsaft
salt og pepper

Dekor:
Hakket gressløk
Kremet balsamico
Revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Kok potetene møre i lettsaltet vann. Potetene skal deles i terninger og du velger selv om du vil dele dem i terninger før eller etter de kokes. La potetene avkjøles til omtrent romtemperatur før du blander dem med resten av ingrediensene.
  • Finhakk rødløken og del eplet i små terninger. Valnøttene hakkes lett.
  • Bland pesto med olje, sitronsaft, salt og pepper. Smak til med eventuelt mer sitron/salt/pepper. Det er stor variasjon på pesto så her må man smake seg frem til resultatet.
  • Bland potetterninger, løk, eple og valnøtter i en skål og vend inn pestodressingen. Dryss over litt hakket gressløk om du har det, litt revet parmesan og ringle over kremet balsamico til slutt. Potetsalat smaker best romtemperert, men lager du salaten en stund i forveien holder den seg best i kjøleskapet.

Velbekomme.

No Comments

Leave a Reply