Middag, Sjømat

Torsk i form

6. mars 2023 by
torsk i form

Torsk i form er en av disse enkle middagsrettene som er super å ty til i hverdagen. Samtidig passer den like godt til en helgemiddag. Selv om retten er superenkel er det ingenting å si på smaken! Siden hele retten lages i en og samme ildfaste form kan man heller ikke klage på at det blir mye oppvask. Tvert i mot! Denne retten er perfekt på dager der du ikke gidder å styre masse for å lage middag.

Torsk i form kan du selvfølgelig variere og tilpasse som du selv ønsker. Bytt ut mine grønnsaksvalg med dine favoritter om du vil. Bruk gjerne det du har tilgjengelig fra før. Eller gjør som jeg har gjort her da jeg hadde en travel dag – kjøp en pose ferdigkuttede grønnsaker. Har du fersk fisk tilgjengelig bruker du selvfølgelig det, men her har jeg brukt torskeloins fra frysedisken.

Torsk i form, 2 personer

400-500 g torskeloin (jeg brukte frossen)
1 pose wokblanding (ikke frossen)
1/2 spisspaprika
1 stk chili
4-5 småpoteter
(4-5 stilker brokkoli hvis du har)
1 pk matfløte
Fiskekrydder (jeg brukte «Himmel og hav» fra Spekebua)
Salt og pepper
(Hvitløkspulver – valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 g.
  • Skjær spisspaprika i strimler og potetene i tynne skiver. Har du andre grønnsaker du vil bruke deles disse også i tilsvarende tynne/små biter. Finhakk chilien – jeg bruker den med frøene, men det velger du selv.
  • Hell posen med wokblanding i en ildfast form og tilsett de andre grønnsakene. Krydre med salt, pepper og fiskekrydder.
  • Hell over en pakke matfløte og bland det lett sammen. Sett formen i stekeovnen og la grønnsakene steke 10-15 minutter.
  • Mens grønnsakene står i ovnen forbereder du fisken. Klapp den tørr med litt papir og pensle den med litt olje på alle sider. Krydre fisken med fiskekrydderet og litt salt.
  • Når grønnsakene har stekt 10-15 minutter blander du dem lett i formen og legger fiskestykkene på toppen. La formen steke videre i ca 15 min til. Torsken skal bli hvit i kjøttet og flake seg lett. Sjekk den gjerne etter 10 minutter. (Bruker du frossen fisk går det også helt fint at fisken ikke har rukket å tine fullstendig når du legger den i formen).
  • Når torsken er ferdig stekt er maten klar.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply