Kjøtt, Middag, Pasta

Kremet pasta med kylling og rød pesto

2. juni 2022 by
kremet pasta med rød pesto

I dag falt valget på en kremet pastarett med kylling og en saus basert på rød pesto. Kremet pasta er en barnevennlig rett her i hjemme så lenge jeg ikke vender inn «grønne greier», også kalt ruccolasalat. Det hadde jeg i tillegg glemt å handle, men retten smaker likevel kjempegodt uten disse «grønne greiene» som sønnen min skyr som pesten. Den pepperaktige smaken av frisk ruccola passer faktisk veldig godt sammen med de øvrige ingrediensene i denne retten.

I tillegg til at jeg synes det er godt å vende inn ruccolasalat like før retten skal spises, så inneholder denne retten en annen ingrediens som kanskje ikke er så veldig vanlig i pastaretter – cashewnøtter. Nøttene kan selvfølgelig helt fint utelates, men de gir altså en deilig krønsj og er absolutt verdt å prøve.

Retten ble til basert på hva jeg hadde i skapet en gang for mange år siden. Det er en sånn type «det blir sikkert godt sammen»-rett som faktisk ble veldig god. Det blir det nemlig ikke alltid, selv om jeg trygt kan anbefale å prøve denne pastaretten. Denne pastaretten er også enkel å lage og krever ikke så mye forberedelser.

pasta med rød pesto

Kremet pasta, 2-3 personer

3 stk kylling lårfilet (alternativt kyllingfilet)
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
En håndfull cashewnøtter
ca 3 ss rød pesto
ca 1 dl matfløte
250 g spaghetti
En håndfull frisk ruccolasalat, valgfritt
Litt pastavann
Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Finhakk rødløk og hvitløk og skjær kyllingen i biter.
  • Sett pastavann på kok og tilsett spaghettien når vannet koker. varm en stekepanne.
  • Fres kyllingen i litt olje i stekepanna, krydre med salt og pepper og legg den deretter til side.
  • Skru litt ned på varmen i stekepanna og tilsett rødløken. La den surre seg blank noen minutter og tilsett hvitløken. Løken skal ikke bli brun.
  • Ha kyllingen tilbake i stekepanna og tilsett deretter en håndfull cashewnøtter, pesto og fløte. Bland det hele sammen og la det surre på lav varme til pastaen er ferdig kokt.
  • Når pastaen er ferdig overfører du den direkte til stekepanna med pastaskje. Bland pastaen sammen med sausen og tilsett litt av pastavannet dersom sausen er litt tykk. Bland det godt sammen og smak til med salt og pepper.
  • Dersom du ønsker å prøve ruccolatrikset er det nå du vender salaten inn i pastaen. Server deretter pastaen med en gang.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply