Kjøtt, Middag, Salat, Ukategorisert

«Mammakylling» – kyllingrett med en vri

11. mars 2022 by
Kyllingrett med saus av creme fraiche

Barnevennlige middager må jevnlig lages her i heimen og dagens forslag er en kyllingrett. Denne kyllingretten baserer seg på en rett jeg vokste opp med som pappa hadde ansvaret for å lage. Siden det er jeg som lager det til min sønn har han døpt retten til «mammakylling». Tilbehøret er stort sett det samme når jeg lager denne kyllingretten, men jeg varierer mellom å bruke lårfilet, kyllingfilet eller hel kylling. I den opprinnelige oppskriften er det hel kylling som gjelder, men det har man liksom ikke alltid tid til selv om det er helt utrolig godt. Hemmeligheten bak den gode smaken på en slik kyllingrett? Vel, her er det faktisk noe så enkelt som piffikrydder!

I dag ble det mammakylling med en vri der kyllingen ble byttet ut med lårfilet og tilbehøret ble «salat til liten» og «salat til stor». Minstemann liker å plukke selv fra små skåler og spiser mye mer når han (tror han) får velge selv 😉

Kyllingrett, 2-3 porsjoner:

Ca 300-400 g kyllinglårfilet (eventuelt kyllingfilet)
Piffikrydder
Paprikakrydder
Ca 1 dl vann
1/2 boks crème fraiche
1/2 boks matfløte
2 store sjampinjong
1/2 squash
1/2 løk
Salt og pepper

Salatingrediensene du liker best – min salat besto av spinat, ruccola, tomat, paprika, knaskegulrøtter, agurk, granateplekjerner og urtemarinert fetaost.

Dressingen var en miks av oljen fra fetaosten, chiliolje fra Spekebua, en skvis sitronsaft, salt og pepper.

Server gjerne med kokt ris.

Fremgangsmåte:

– Bland kuttede salatingredienser i en skål. Husk dressing og krydder og bland godt sammen. Salaten blir full av deilig smak da. – Soppen og løken deles i skiver og squash i halvmåneskiver.
– Surr grønnsakene i litt olje i stekepannen og krydre lett med salt og pepper. Legg grønnsakene til side.
– Krydre kyllingen med piffi- og paprikakrydder.
– Brun kyllingen i litt olje i samme stekepanne som du brukte til grønnsakene. La kyllingen steke på medium varme til den er gjennomstekt.
– Ta kyllingen ut av stekepannen og tilsett ca 1 dl vann i pannen. Tilsett crème fraiche og matfløte og rør sammen. La sausen koke opp og smak den eventuelt til med litt mer piffi, paprika og pepper.
– Når sausen har surret et par minutter legges kyllingen tilbake i sausen og toppes med de stekte grønnsakene.
– Sett gjerne hele stekepannen på bordet og server kylling med ris, salat og den deilige sausen.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply