Småretter, Tilbehør, Vegetar

Grønn pesto

11. mars 2022 by
grønn pesto

Innimellom får jeg så innmari lyst på hjemmelaget pesto. Det er veldig enkelt å lage og så smaker det utrolig godt! Det passer også til mange ulike retter og er supert til både kjøtt, fisk, pasta og i salater. Denne gangen ville jeg bruke det i dresssingen til en biffsalat vi skulle ha til middag. Det er også veldig godt til for eksempel laks eller torsk, ulike pastaretter, som topping på pizza eller under pålegget på brødskiva. Hva synes du er godt sammen med pesto?

Som dere ser bruker jeg ikke morter ved tilberedningen. Det blir så mye gris så det gidder jeg ikke. Det går mye kjappere i mikseren som følger med stavmikseren og da er valget enkelt for min del. Olivenoljen jeg bruker har jeg funnet hos Spekebua. De har så mye fristende der og jeg bruker mange av deres produkter i hverdagen. Bruk gjerne den olivenoljen du liker best. Pinjekjernene kan også byttes ut med cashewnøtter dersom du ønsker det, eventuelt så kan du bruke en blanding av begge deler.

Ingredienser til pesto:

1 potte basilikum
Ca 30 g parmesan
1-2 ss pinjekjerner
1 fedd hvitløk
Salt og pepper etter smak
Olivenolje

Fremgangsmåte:

  • Skjær toppen av basilikumplanten og legg alt over i en mikser eller foodprosessor.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene til mikseren og bland det sammen til alt er knust.
  • Smak deg frem med salt og pepper. Husk at det er en del salt i parmesanen også. Mengden olje tilpasser du etter hvor tykk du selv ønsker pestoen.
  • Vips! Digg pesto klar til bruk!

No Comments

Leave a Reply