Salat, Tilbehør, Vegetar

Grønn salat med fetaost

7. juni 2022 by
grønn salat med fetaost

Å servere en grønn salat som en del av tilbehøret til maten er en enkel måte å tilføre friskhet, farge og krønsj til måltidet. Salat er hva man gjør det til og det er enkelt å få en salat til å ha mye smak om man ønsker det. Salaten jeg gir dere oppskriften på her bruker jeg med jevne mellomrom. Jeg synes selv den passer til mange ulike retter fordi smakene ikke dominerer og tar over de andre smakene i måltidet. I stedet synes jeg ofte den fremhever de andre smakene jeg har på tallerkenen. Salaten krever heller ikke at du har en grønnsaksskuff som inneholder halve frukt og grønt avdelingen i butikken. Prøv den gjerne som tilbehør til denne pastaretten eller kylling. Da jeg laget salaten denne gangen var det som tilbehør til brisket.

Til denne salaten bruker jeg marinert fetaost og oljen som fetaosten ligger i blir en del av dressingen. Den oljen er jo proppfull av smak og kan også brukes til for eksempel ovnsstekte grønnsaker eller poteter. Bruk oljen til andre ting når glasset med fetaost er tomt i stedet for å kaste det.

I sommerhalvåret planter jeg alltid ulike typer friske urter ute i hagen eller på terrassen. Det er nydelig å bruker i salater og tilfører masse smak. I vinterhalvåret har jeg ikke like mye friske urter tilgjengelig, men salaten smaker fortreffelig uten dette tilskuddet også. Bruk det du har!

Grønn salat, ca 4 personer

1 pose Babyleaf mix
1 avokado
ca 1/3 agurk
3-4 vårløk (kan eventuelt erstattes med purre)
1/2 glass marinert fetaost/salatost
(En håndfull friske urter – for eksempel koriander, timian/sitrontimian, persille/selleripersille, oregano, basilikum og gressløk)
Olivenolje (gjerne oljen fra fetaostglasset)
Sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Hakk vårløken til tynne ringer og skjær agurken i terninger.
  • Del avokadoen og ta ut steinen. Del deretter avokadoen i terninger.
  • Bland salaten og de øvrige grønnsakene i en passende skål og tilsett fetaosten.
  • Hakk litt friske urter og ha det over i skålen. Denne gangen brukte jeg litt koriander, sitrontimian, selleripersille og oregano fra pottene på terrassen.
  • Dressingen blir til i salatskålen. Ringle litt av oljen fra fetaosten over salaten. Skvis deretter over saften fra ca 1/4-1/2 sitron. Dryss over salt og pepper og bland salaten sammen. Smak deg frem med disse ingrediensene til dressingen. Det skal smake litt friskt.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply