Middag, Sjømat, Småretter

Bisque med reker

17. september 2022 by
Bisque med reker

Bisque med store reker og litt brød med krønsj er en helt fantastisk rett! Jeg laget det som forrett til en ellers ganske kjøtt-tung middag og det var like før både kjæresten min og jeg slikket skåla ren. Har du kraft fra før er det også veldig raskt å lage. Dersom suppe kan danse på tunga så gjør absolutt en bisque som denne det! Vi brukte gambas fra Fiskeruta til denne suppen. Store, rå reker som stekes raskt i en glovarm panne ble perfekt tilbehør. Gambas er også fabelaktige som hvitløksreker med godt brød som kan dyppes i den smaksrike oljen. Jeg bare nevner det.

Jeg lager kraften selv av rekeskall fra tidligere måltider eller skallene fra gambasrekene. Det er både enkelt å lage og det tar heller ikke lang tid. Skalldyrkraft skal ikke koke i timevis slik man for eksempel gjør med kjøttkraft. Å ha kraft i fryseren gjør det jo også mye enklere å trylle frem magiske retter. Jeg flamberer rekeskallene etter bruningen, men det går fint å hoppe over det trinnet dersom frykten for tap av kjøkken i storbrann er til stede. Kraften gir nydelig smak til både supper, sauser og garantert mye mer.

Bisque til 2 personer

6 gambas eller scampi (rå og uten skall)
3 dl skalldyrkraft – se oppskrift her
2-3 ss creme fraiche
2-3 ss fløte
1 klype kajenne eller tørket chili
sitronsaft
salt og pepper

Tilbehør:

Tynne skiver foccacia som stekes sprø i tørr stekepanne eller stekeovn.

Gambas til bisque
Gambas. Store, digge reker!

Fremgangsmåte

  • Fjern hode og skall på gambasrekene og fjern i tillegg tarmen langs ryggen. Oppbevar rekene kjølig frem til steking.
  • Kok opp kraften og la den koke litt noen minutter.
  • Tilsett creme fraiche og fløte og visp det godt inn i kraften. La det hele koke litt inn mens du varmer opp stekepannen til rekene.
  • Ha litt olje på rekene og krydre dem lett med en liten klype salt. Vend det litt sammen før du legger rekene i en glovarm stekepanne eller grillpanne. Stek rekene raskt på begge sider og fordel dem i to suppeskåler.
  • Smak til suppen med litt kajennepepper eller tørket chili, salt, pepper og en skvis sitronsaft. Å tilføre luft i supper og sauser er en måte å fremheve smaker enda mer. Kjør derfor noen runder med stavmikseren i suppen til du har en luftig og kremet smaksbombe i kjelen.
  • Fordel suppen på de to skålene med reker og server med tynne, sprø skiver av foccacia. Nyt hver munnfull.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply