Bakverk, Dessert, Kaker

Gulrotkake

11. mars 2022 by
gulrotkake

Gulrotkake er en deilig avveksling fra sjokoladekakene som både guttungen og kjæresten etterlyser dersom kakebaking står på agendaen. Sjokoladekake er godt det altså og jeg har et par gode oppskrifter på det også liggende. Personlig er jeg imidlertid en av de (få?) som synes livet fungerer helt fint uten sjokolade. Jeg vet uansett at jeg ikke er alene om å ikke være glad i sjokolade. Vi er flere, tro det eller ei! Nok om sjokoladen! Nå er det gulrotkake som gjelder. Jeg synes det er godt når kaken inneholder en del ulike krydder. Noen sverger også til rosiner i kaken og min mor var en av dem. Det klarer jeg meg derimot fint uten.

Oppskriften på denne kaken fikk jeg av et vakkert menneske jeg hadde gleden av å kjenne i flere år. Hun gikk dessverre gikk bort alt for tidlig, men rakk å gjøre et sterkt inntrykk på manges liv i de årene hun fikk. I tillegg er kaken hennes er akkurat sånn jeg liker gulrotkake best – krydret kake kombinert med en frisk kremostglasur på toppen. Den har blitt laget mange ganger og er en slager av en kake. Når det gjelder glasuren er trikset å ikke bruke lettost. Den kan få glasuren til å skille seg og bli nokså flytende når den piskes sammen med de øvrige ingrediensene.

Gulrotkake, rund form (24 cm)

4 egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 ts revet muskatnøtt
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær, malt
150 g meierismør, smeltet
6 dl gulrøtter, grovrevet

Fremgangsmåte gulrotkake

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Smelt smør og riv gulrøtter på den grove delen av rivjernet.
  • Visp egg og sukker til eggedosis.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Vend forsiktig gulrøtter, melblandingen og smeltet smør vekselvis inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Hell røren over i en smurt kakeform og stek på nederste rille i ovnen i ca. 45 min. Kaken avkjøles på rist uten å ta den ut av formen.

Glasur

1 eske (125 g) kremost naturell (Tine kremost eller eventuelt Philadelphia)
ca 4 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 skvis sitronsaft

Fremgangsmåte glasur

  • Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker med en mikser til du har en glatt og kremaktig glasur.
  • Smak til med sitronsaft.
  • Glasuren smøres på kaken når den er kald. Er du i det kreative hjørnet kan du ha glasuren i en sprøytepose og sprøyte den på kaken i fine topper eller roser, men jeg lover at den smaker like godt uten den slags pynt.

No Comments

Leave a Reply