Middag, Salat, Ukategorisert

Biffsalat med pesto

11. mars 2022 by

Biffsalat med grønn pesto er en sånn salat man blir mett av og som smaker kjempegodt! Kjæresten min som tidligere «ikke likte salat» kan helt fint etterlyse salat til middag etter han fikk smake denne retten. Absolutt verdt å prøve en dag!

Dersom pestoen er veldig tykk blander jeg den med litt olivenolje før jeg har den i salaten slik at den blir lettere å fordele. Bruk den pestoen du liker best eller ta en titt på oppskriften min på hjemmelaget pesto dersom du vil lage den selv. Jeg bruker ofte kalamataoliven i denne salaten, men denne gangen ble de bytta ut med chilimarinerte, grønne oliven som jeg har fra Spekebua. Helt klart en ny favoritt innen oliven for min del! Olivenoljen jeg bruker til vanlig har jeg også fra Spekebua. Mye godt å finne der altså.

Stort sett bruker jeg entrcôte når jeg lager denne salaten. Jeg steker den som et helt biffstykke og skjærer den i strimler etter den har hvilt. Denne gangen ble salaten laget med indrefilet så bruk det biffstykket du liker best.

Biffsalat til 2-3 personer

Ca 250 g entrecôte, ytre- eller indrefilet
1 pose Baby leaf mix, ruccola eller baby spinat
1/2 rødløk
1/2-1 avokado
5-6 asparges
Cherrytomater, mengde etter ønske
Oliven (chilimarinert, kalamata, pestomarinerte eller de du liker best)
Ristede Pinjekjerner (eventuelt makadamia- eller cashewnøtter)
Parmesan (flak)

Dressing

Ca 2 ss grønn pesto blandet med litt olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper.

Fremgangsmåte

– Krydre biffen med salt og pepper. Stek den til den er medium/medium-rå. La den hvile mens du lager salaten.
– Fjern den trevlete biten nederst på aspargesen. Del stilkene i passelige munnfuller, ca 2-3 cm lange. Stek aspargesen mør i litt olje, krydre med salt og pepper. Legg den på en tallerken slik at den avkjøles.
– Skjær opp rødløk og avokado i biter. Del cherrytomatene i to. Hvis du bruker store oliven kan disse også deles i to eller tre.
– Bland salaten og øvrige grønnsaker i en bolle. Krydre med salt og pepper, bland pestoen med litt olje før du har den oppi salaten og ringle over litt balsamicoeddik. Bland det hele godt sammen. Smak deg frem til mengden pesto, balsamicoeddik og krydder som passer for deg.
– Bruk en potetskreller til å skjære flak av parmesanen som du har over salaten til slutt.
– Skjær biffstykket i skiver. Biffskivene kan enten legges over salaten eller serveres ved siden av.
– Sett gjerne pesto og balsamico (gjerne den kremete typen) på bordet dersom noen ønsker litt mer.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply