Bakverk, Dessert, Kaker

Kake med bringebærmousse og mandelbunn

11. mars 2022 by
kake med bringebærmousse og mandelbunn

Kake med bringebærmousse er deilig og friskt selv med den søte mandelbunnen. Toppen kan pyntes med friske bær og/eller en ostekrem slik jeg har valgt på bildet. Kombinasjonen av det søte og det friske passer så godt sammen. Dersom mandelbunn ikke står høyt på ønskelista kan den byttes ut med en browniesbunn eller sjokoladekakebunn. Uansett bør du prøve deg på en kake med bringebærmousse! Hva med å lage bare bringebærmoussen til dessert en dag?

kake med bringebærmousse og mandelbunn

Oppskriften på mandelbunnen passer både i langpanne og rund form (24 cm), men den vil naturligvis bli høyere i den runde formen. Ønsker du en rund bunn som ikke er like høy kan ingrediensene til bunnen reduseres noe.

Mandelbunn

250 g malte mandler (evt. 200 g til rund form)
250 g melis (evt 200 g til rund form)
5 eggehviter (evt 4 til rund form)

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader (over/undervarme).
  • Kle bunnen av en langpanne eller rund kakeform med bakepapir.
  • Bland sammen de malte mandlene og melisen i en bolle.
  • Pisk eggehvitene stive og vend deretter forsiktig inn mandel/melisblandingen med en slikkepott.
  • Hell røra over i kakeformen og stek mandelbunnen midt i ovnen.

Steketid for langpanne: 15-20 min.
Steketid for rund kakeform: 35-40 min.

Bringebærmousse

Bringebærmousse

Oppskriften på bringebærmoussen passer til en rund kakeform (24 cm). 

100 g ferske/frosne bringebær
ca 3 ss saft fra sitron
4 gelatinblad
1-1,5 dl sukker (smak deg frem til ønsket mengde)
4 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
  • Varm bringebærene i en kjele sammen med sitronsaft og 0,5-1 dl sukker, ca 5 minutter. Tilsett heller litt for lite sukker til å begynne med og smak deg frem til den sødmen som passer deg.
  • Press vannet ut av gelatinbladene med hendene og legg dem i kjelen med bringebærene. Fjern kjelen fra platen med en gang og bland sammen til gelatinen har smeltet.
  • La bringebærene avkjøle seg til blandingen er omtrent romtemperert og har blitt litt stivere.
  • Pisk fløten til krem med ca 0,5 dl sukker (avhengig av hvor søtt du vil ha det).
  • Vend forsiktig den avkjølte bringebærblandingen inn i den piskede kremen.
  • Hell bringebærmoussen over mandelbunnen i kakeformen og spre den jevnt utover. Sett kakeformen i kjøleskap noen timer til moussen har stivnet.
  • Pynt med ferske blåbær eller bringebær. På bildet av kaken har jeg i tillegg laget en ostekrem ved å mikse sammen Philadelphiaost (ikke light versjonen), melis og en skvis sitronsaft som jeg har sprøytet ut som roser langs kanten på toppen av kaken.

No Comments

Leave a Reply