Kjøtt, Middag

Svin med eple og karri

17. oktober 2022 by
svin med eple og karri

Da jeg studerte kom jeg over en oppskrift på svin med eple og karri. Det er en rett jeg som ble laget med jevne mellomrom i en årrekke og for litt siden dukket den opp i hukommelsen min igjen. Svin med eple og karri er jo kjempegodt! Det er noe med de smakene der som passer så godt sammen. Et annet pluss er at retten er enkel å lage, har få ingredienser og det tar kort tid! Med andre ord er det en perfekt hverdagsmiddag. Retten serveres med kokt ris som tilbehør.

Det er en ting til med denne retten som for min del gjør den ekstra god. Den inneholder ost. Smakfullt kjøtt, friske epler, purre og karri som smelter sammen med osten. Deilige smaker som går ned på høykant her i gården kan jeg love deg! Da jeg serverte det til kjæresten min fikk jeg spørsmålet «hvorfor har du ikke laget dette før?». Ja, det kan du si. Dette er helt klart en oppskrift som skal få se dagens lys flere ganger.

Jeg bruker nakkekoteletter til denne retten som jeg selv skjærer i strimler. Har du ikke det kan du selvfølgelig bruke annet svinekjøtt. Jeg liker nakkekoteletter fordi jeg synes det gir et saftigere resultat enn enkelte andre kjøttstykker og i tillegg er det billigere å skjære det opp selv.

Svin med eple og karri til 2 personer

2 stk. nakkekoteletter
1 stk. eple (for eksempel Pink Lady eller de gule eplene)
Ca. 1/2 purre (avhengig av størrelsen)
100-150 g revet ost
1,5-2 ss karri
salt og pepper

Tilbehør

Kokt ris

ingredienser til svin med eple og karri

Fremgangsmåte

  • Purren skjæres i skiver. Eplet skrelles og skjæres i båter eller biter, bare pass på at de ikke er for tykke slik at de rekker å bli møre. Med mindre du har ferdigrevet ost må osten rives.
  • Purre, eplebiter og revet ost blandes sammen med det meste av karrien i en skål og settes til siden.
svin med eple og karri kuttede ingredienser
svin med eple og karri, blandede ingredienser
  • Skjær nakkekotelettene i strimler/biter. Skjær bort benet dersom koteletten har det. Krydre kjøttet med salt, pepper og et lite dryss karri. Nå kan du også sette risen på koking.
  • Kjøttet brunes raskt i en stekepanne eller gryte. Her er det greit å benytte noe du har et lokk som passer til.
  • Når kjøttet er brunet tilsettes eple, ost og purremiksen i stekepannen. Bland det hele sammen og dekk til med et lokk. Pass på at plata ikke er for varm, medium til medium-lav varme er passelig. Nå skal osten smelte uten å brenne seg fast, purre og eple skal bli passe møre.
svin med eple og karri stekes
Kjøttet er brunet og eple, ost og purremiksen er nettopp tilsatt i stekepannen.
  • Retten er ferdig når osten er smeltet og eplebitene er møre. Det tar 5-10 min avhengig av hvor mye man lager.
  • Server svin med eple og karri sammen med kokt ris.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply