Middag, Tilbehør, Vegetar

Kålrabistappe

16. november 2022 by
kålrabistappe

Kålrabistappe eller kålrotmos – det er jo strengt tatt det samme. Godt er det uansett hva man velger å kalle det. Kålrabistappe som jeg kaller det, er et godt tilbehør til mange middager. For mange er vel disse middagene preget av saltet kjøtt og sånn er det for meg også. Det er obligatorisk tilbehør til pinnekjøttet, salt lammekjøtt og komlemiddagen for eksempel. Stekte kjøttpølser passer det også godt til. Min erfaring er at alle rundt bordet spiser mye kålrabistappe til slike middager. Dermed lager jeg alltid en god porsjon. Heller rester enn å gå tom er filosofien min her.

Rotmos er enkelt å lage, det tar bare litt tid med skrelling og koking. Hvorvidt man ønsker å tilføye gulrot er en smakssak. Jeg synes det er godt. I tillegg tilsetter jeg noen poteter for stivelsens skyld. Til slutt smakes stappen til med smør, salt, pepper og sukker. Litt sukker tilfører det lille ekstra smaksmessig synes jeg.

Kålrabistappe til 2-3 personer

800-900 g kålrabi
2 gulrøtter
2-3 poteter (avhengig av størrelsen)


ca 30-50 g smør
ca 0,5 dl fløte eller matfløte – valgfritt
salt/pepper/sukker

kålrabistappe - rå grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Skrell kålrabi, gulrøtter og poteter og del det i biter. Kålrabien trenger gjerne litt lengre koketid enn gulrøttene og potetene. Kutt derfor gjerne gulrøtter og potet i litt større biter.
  • Ha alle grønnsakene i en kjele og fyll på kaldt vann til grønnsakene er dekket. La det hele koke opp under lokk og la det småkoke til det er mørt.
  • Sil av kokevannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen. Tilsett en god klatt smør og mos grønnsakene med en grønnsaksstapper. Noen synes også det er godt med en skvett fløte i stappen sin. Det velger du selv om du vil tilsette.
  • Smak til stappen med salt, pepper og litt sukker.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply