Kjøtt, Middag, Tilbehør

Hjemmelaget kyllingnuggets

24. mars 2022 by
Hjemmelaget kyllingnuggets med mangosalat, ris og dipsaus

Hvorfor ikke prøve hjemmelaget kyllingnuggets? Dette er virkelig en rett jeg kan anbefale både til liten og til stor. Her snakker vi familievennlig mat som også er smakfull. I tillegg er det enkelt å variere smaken på nuggetsene ut fra hvilke krydder du bruker og ved valg av tilbehør. Sønnen min er hvertfall veldig glad i hjemmelaget kyllingnuggets og restene av disse hjemmelagde godbitene tar han gladelig med seg i matpakken på skolen dagen etter.

Jeg bruker lårfilet når jeg lager kyllingnuggets, men det går like fint å bruke kyllingfilet. Eller hva med å bytte ut kyllingen med torskefilet i stedet? Som tilbehør laget jeg en enkel mangosalat og dipsaus, i tillegg til kokt ris. Velger du å bytte ut kyllingen med hvit fisk i stedet kan du helt fint bruke det samme tilbehøret. Til paneringen brukte jeg strøkavring denne gangen, men jeg bruker like gjerne pankomel (for eksempel en av disse). Har du prøvd å knuse corn flakes og bruke det til paneringen? Jeg kan love deg at det også blir knasende sprøtt og godt!

Ferdig stekte kyllingnuggets
Kyllingnuggets klare til servering.

Til 2 personer

Hjemmelaget kyllingnuggets

Ca. 400 g kylling lårfilet
3-4 ss hvetemel
1 egg + 1 ss vann
Pankomel, strøkavring eller hjemmelagde brødsmuler
Salt og pepper
Hvitløkspulver
Tørket oregano

Mangosalat

1/2 mango
1/2 liten rødløk
5-6 cherrytomater
ca. 5 cm bit av agurk
Chiliflak etter smak, eventuelt bruk fersk chili
Koriander
Dressing: Olivenolje, en skvis lime, salt og pepper

Dipsaus

1/2 beger lettrømme eller lett creme fraiche
ca 3 ss sweet chili saus

Hjemmelaget kyllingnuggets serveres i tillegg med kokt ris.

Fremgangsmåte:

Mangosalat

Mangosalat
Mangosalat servert som tilbehør til kyllingnuggets
  • Skjær av den ene halvdelen av mangoen og skrell den. Del deretter mangoen i små biter.
  • Del cherrytomatene i båter og finhakk løken. Agurken deles i små biter. Finhakk litt koriander og eventuelt fersk chili dersom du bruker det.
  • Bland det hele i en skål og ringle over litt olivenolje, en skvis lime samt litt salt og pepper.
  • Bland sammen salaten og la den stå og godgjøre seg mens du lager kyllingnuggets.

Hjemmelaget kyllingnuggets

  • Del opp kyllingen i passende biter. Jeg deler stort sett lårfiletene i to biter.
  • Krydre kyllingbitene med salt, pepper, et lett dryss hvitløkspulver og litt oregano. Gni krydderet inn i kjøttet.
  • Gjør klar tre skåler til paneringen – en skål med hvetemel, en skål med egg+vann som piskes lett sammen og en skål med strøkavring/pankomel (begynn gjerne med litt om gangen av mel og strøkavring, og fyll på underveis. Da blir det mindre å kaste til slutt).
  • Nå til paneringen. Det kan være litt grisete, så prøv å tenk at en hånd håndterer det våte og en hånd håndterer det tørre så blir det litt mindre klin.
  • Rull en kyllingbit først i hvetemel og rist forsiktig av overflødig mel. Deretter dyppes kyllingen i egget og videre til strøkavringen/pankomelet. Gjenta denne prosessen med alle kyllingbitene og samle dem på en tallerken frem til steking.
  • Stek kyllingnuggetsene i olje i en stekepanne på middels varme til de er gjennomstekte. Steketiden vil variere ut fra størrelsen og tykkelsen på på kyllingnuggetsene, men 5-10 minutter bør holde.

Dipsaus

  • Bland sammen rømme eller creme fraiche med sweet chili saus. Smak deg frem til ønsket mengde sweet chili saus i blandingen. Dipsausen er deretter klar til servering.

Servering

Server hjemmelaget kyllingnuggets med kokt ris, mangosalat og dipsaus. Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply