Bakverk, Pizza, Småretter

Twist med pesto og ost

9. mars 2022 by

Pesto-twist er et godt alternativ til tilbehør eller enkel niste. De er også enkle å variere. Disse pesto-twistene ble laget av pizzadeigrester som jeg hadde til overs etter en pizzakveld. Deigen er samme oppskrift som ble brukt i denne pizzaen. Jeg laget twistene laget med grønn pesto som jeg har fra Spekebua og revet mozarella, men prøv dem gjerne med rød pesto i stedet. Du kan også se oppskrift på hjemmelaget pesto her på bloggen hvis du vil lage den selv. Ønsker du litt mer «mat» i twisten så er skinke et fint tillegg til pesto og ost. Twistene er supre som et lite mellommåltid, snacks på tur og piknik eller som tilbehør til suppe.

Pizzadeig

Som jeg nevnte innledningsvis brukte jeg rester jeg hadde av denne pizzadeigen, men prøv gjerne med ferdig pizzabunn fra butikken som et hurtig alternativ.

Øvrige ingredienser

Grønn pesto (lag selv eller kjøp ferdig. Jeg brukte denne pestoen).
Revet mozarellaost (alternativt bruk den gulosten du har liggende fra før).

Fremgangsmåte

Kjevle ut deigen til et rektangel som er 0,5-1 cm tykt. Smør ønsket mengde pesto på hele overflaten og strø over revet mozarellaost. Brett deretter deigen langs midten.

Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul til å dele opp deigen i strimler som er ca. 3 cm brede. Løft opp en strimmel og vri den lett rundt to ganger før den legges på en stekeplate.

La pesto-twistene etterheve 20-30 min før de stekes i forvarmet ovn på 210 grader (varmluft) i 10-15 minutter. De er ferdig stekt når osten er smeltet og deigen er gylden og luftig.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply