Kjøtt, Middag, Pasta

Spicy pasta med salsiccia og oliven

21. mai 2022 by
pasta med spicy salsiccia

Pastaretter er gode alternativer ved flere anledninger og denne gangen er det spicy pasta som gjelder. Etter noen dager med sykdom og lite matlyst var behovet for mat som smaker absolutt tilstede. Da er spicy pasta som dette perfekt. Denne retten inneholder dessuten en god del chili og hvitløk, noe som får mine smaksløker til å synge. Det er selvfølgelig ikke noe problem å minske mengden chili for en mildere versjon av denne retten.

Denne pastaretten er inspirert av det som ble min favorittrett på en italiensk restaurant jeg ofte besøkte tidligere. Restauranten finnes imidlertid ikke lengre, men jeg likte denne retten så godt at jeg har eksperimentert meg fram hjemme basert på smakene jeg husker. Personlig liker jeg dessuten at retten smaker mye og er godt krydret. Det er selvfølgelig opp til hver enkelt å smake seg fram til sin egen vri.

Tomater er en del av sausen og dette er derfor en fin rett å lage dersom du har tomater liggende som må brukes opp. I denne oppskriften bruker jeg også gjerne en rå og godt krydret pølse som salsiccia toscana picante (med chili), men jeg har også laget den med andre pølser. Chilipølser, salsiccia eller chorizopølser fungerer også fint. Pølsene trenger heller ikke å være rå. Bruk det du har og det du liker!

Spicy pasta, 2-3 porsjoner

250gspaghetti eller tagliatelle
ca 300 gcherrytomater
ca 200gsalsiccia picante, rå (jeg bruker 3 stk av denne pølsen)
1stkliten løk
1stkrød chili 
1-2tssambal oelek (evt. bruk mer fersk chili)
2-3feddhvitløk
ca 1/2glassgrønne chili oliven eller kalamata oliven
1håndfull fersk basilikum
(1tssukker, kan sløyfes)
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Del tomatene i 2 og finhakk løk, hvitløk og chili.
  • Trykk ut små boller av de rå salsicciapølsene. Dersom du bruker andre pølser som ikke er rå skjærer du dem i tynne skiver.
  • Varm opp vann til pasta i en kjele.
  • Varm litt olje i en stekepanne og la løken surre til den blir blank. Tilsett deretter hvitløk, chili, sambal oelek og tomater. La det surre på middels varme til tomatene begynner å bli myke. Jeg liker å “mose” tomatene litt med stekespaden for å få blandet dem godt inn med resten av ingrediensene.
  • Kok pastaen i saltet vann etter anvisning på pakken.
  • Tilsett pølser og oliven i stekepannen med løk og tomater. Bruker du rå pølser må de tilsettes tidlig nok til å bli gjennomstekt innen pastaen er ferdig. Andre pølser trenger bare å bli varme.
  • Smak til tomatsausen med fersk basilikum, salt, pepper og sukker. Sausen skal ha mye smak siden den blir mildere i smaken når pastaen tilsettes.
  • Når pastaen er kokt al dente tilsettes den til stekepannen med tomatsausen. Ta vare på litt av pastavannet! Pastavannet inneholder stivelse og er kjempefint til å binde sausen sammen. Bland pastaen godt sammen med tomatsausen. Tilsett litt pastavann i stekepannen dersom du synes sausen er litt for tørr. 
  • Strø gjerne litt hakket basilikum over retten før servering. Håper det smaker!

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply