Middag, Tilbehør, Vegetar

Sellerirotmos

19. desember 2022 by
sellerirotmos

Sellerirotmos, eller pure om du vil, er et ypperlig tilbehør til mye mat. Det er ypperlig som et av tilbehørene til en viltrett og er med på å binde de ulike smakene på tallerkenen sammen. Det er også godt som en erstatning for potetmosen. For de som har et kosthold med lite karbohydrater er dette et yndet tilbehør. Enkelt å lage er det også og akkurat det liker jo de fleste. Eller hvorfor ikke kombinere potet og sellerirot i samme mos, og gjerne sammen med et par fedd hvitløk? Stort bedre potetmos skal du lete lenge etter synes jeg. Perfekt til både torsk og kjøttretter av viltkjøtt eller and for å nevne noe.

Sellerirotmos som erstatning for potetmos og tilbehør til svin stroganoff.

Nå er det derimot sellerirotmos det skal handle om. Hvor mye jeg lager avhenger selvfølgelig av hvordan jeg skal bruke det. Skal det erstatte potetmosen trenger jeg naturligvis større mengde per person enn dersom jeg bare skal ha en liten skje på hver tallerken. Sellerirot har virkelig klatret opp på listen over favorittgrønnsaker etter jeg ble voksen. Jeg husker at smaken ble litt for mye av det gode da jeg var barn, selv om jeg lydig spiste opp maten jeg fikk servert. Som voksen har smaken av sellerirot virkelig vokst på meg og jeg bruker grønnsakene i alt fra mos som her til former med ovnsbakte grønnsaker.

Ingredienser til sellerirotmos:

1 stk sellerirot, ca 600 g
0,5 dl fløte
1 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Ha den i en kjele og tilsett vann til det dekker selleriroten.
  • Kok opp vannet og la selleriroten småkoke til den er mør. Hell deretter av kokevannet.
  • Tilsett smør og omtrent halvparten av fløten og mos selleriroten med en stavmikser. Tilsett eventuelt mer fløte til du har ønsket konsistens på mosen og smak til med salt og pepper.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply