Bakverk, Småretter

Grove vafler

21. februar 2022 by
grove vafler med syltetøy

Verken min sønn eller jeg er store tilhengere av brødmat og spesielt ikke den tradisjonelle matpakken vi nordmenn er kjent for. Det betyr at det må jaktes på andre alternativer og grove vafler er et slikt alternativ som guttungen simpelthen digger! Selv om dette er grove vafler så smaker de som vanlige vafler.

I denne vaffelrøra bruker jeg både kardemomme og vaniljesukker. Det kan du selvfølgelig utelate dersom du vil ha salt pålegg som for eksempel ost og skinke på vaflene. I tillegg kan du da halvere sukkermengden. Sukkeret kan dessuten helt fint erstattes med for eksempel Sukrin Gold.

Jeg lager ganske tykk vaffelrøre sånn at det blir mer mat i hver vaffel. Vaffelrøra kan minne om tynn grøt i konsistens. På hverdager lager jeg gjerne vaffelrøra om kvelden og lar den svelle i kjøleskap over natten. Da går det raskt å steke vafler til frokost og matpakke morgenen etter. Det går ekstra raskt dersom man i tillegg har dobbelt vaffeljern, noe jeg selvfølgelig har!

Grove vafler, ca 9-10 plater

50 g smør
30 g havregryn (2-3 ss)
2 ss knuste linfrø
Ca 100 g hvetemel 
Ca 100 g sammalt hvete, fin
1 liten ts salt
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 liten ts kardemomme
3 egg
Ca 2 dl melk (jeg slumper melkemengden)

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Tilsett melken til de tørre ingrediensene og rør til en glatt, men tykk røre.
  • Bland det smeltede smøret inn i røra.
  • Tilsett eggene og rør kraftig til de er godt blandet inn.
  • La vaffelrøra svelle på benken ca. 30 min eller i kjøleskap over natt.
  • Stek i vei og la barna slåss om «spøttkaka» som jeg kaller det. Det er den siste vaffelen man steker som det gjerne ikke er nok røre til. Den smaker nemlig best.

No Comments

Leave a Reply