Småretter, Tilbehør, Vegetar

Klassisk potetsalat

22. juli 2024 by
Klassisk potetsalat

Potetsalat er et meget godt alternativ blant tilbehør til mange typer mat. For mange er det et «må ha» til grillmaten. Det er også et naturlig tilbehør til spekematen og til koldtbordet. Å kjøpe potetsalat ferdig i butikken er selvfølgelig helt greit. Personlig synes jeg imidlertid mange av alternativene fra butikken smaker for mye av majones og litt tunge.

Potetsalat lager man ganske enkelt selv. Det som tar lengst tid er å kokingen av potetene og avkjølingen av dem. Dressingen blander man klar mens potetene tilberedes. I denne oppskriften har jeg tilsatt eplebiter og en liten mengde sylteagurk som finhakkes for friskhetens skyld. Jeg bruker også litt chiliflak, men velg det gjerne bort om du ønsker.

Om du ønsker å prøve en annen type potetsalat kan du jo ta en titt på oppskriftene mine på potetsalat med vinaigrette og med pesto.

Ingredienser til potetsalat

Denne oppskriften passer til ca. 6 porsjoner.

650-700 g poteter, delt i terninger
1 stk. eple (et som er friskt på smak)
2 stk. vårløk
1 beger lettrømme
2 ss majones (jeg bruker den hvite majonesen fra Hellmans)
1/2-1 ts chiliflak
5-6 skiver sylteagurk, finhakkes
ca. 2 ss lake av sylteagurk
salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene og la dem bli romtemperert før de blandes sammen med dressingen. Du velger selv om du vil dele dem i terninger før eller etter koking. Jeg bruker dem med skallet på, koker dem hele og deler dem i terninger like før de blandes med resten.
  • Mens potetene koker kan du blande dressingen. Bland lettrømme, majones, finhakket sylteagurk, lake fra sylteagurk og chiliflak i en bolle som er stor nok til å romme hele mengden potetsalat. Smak til med salt og pepper, eventuelt også chiliflak og sylteagurklake.
  • Del eplet i små terninger og skjær vårløken i tynne skiver. Bland eplet og vårløken inn i dressingen. Hold gjerne igjen litt av vårløken til pynt.
  • Når potetene er omtrent romtempererte blandes også disse inn i dressingen. Pynt med resten av vårløken. Er det sesong for blomstrende gressløk er de lilla små blomstene også fine å pynte maten med.
  • Potetsalaten kan gjerne lages litt i forkant slik at smakene får tid til å sette seg. Oppbevar den tildekket i kjøleskap frem til den skal spises.

No Comments

Leave a Reply