Hvorfor ikke prøve hjemmelaget kyllingnuggets? Dette er virkelig en rett jeg kan anbefale både til liten og til stor. Her snakker vi familievennlig mat som også er smakfull. I tillegg er det enkelt å variere smaken på nuggetsene ut fra hvilke krydder du bruker og ved valg av tilbehør. Sønnen min er hvertfall veldig glad i hjemmelaget kyllingnuggets og restene av disse hjemmelagde godbitene tar han gladelig med seg i matpakken på skolen dagen etter.
Jeg bruker lårfilet når jeg lager kyllingnuggets, men det går like fint å bruke kyllingfilet. Eller hva med å bytte ut kyllingen med torskefilet i stedet? Som tilbehør laget jeg en enkel mangosalat og dipsaus, i tillegg til kokt ris. Velger du å bytte ut kyllingen med hvit fisk i stedet kan du helt fint bruke det samme tilbehøret. Til paneringen brukte jeg strøkavring denne gangen, men jeg bruker like gjerne pankomel (for eksempel en av disse). Har du prøvd å knuse corn flakes og bruke det til paneringen? Jeg kan love deg at det også blir knasende sprøtt og godt!
Til 2 personer
Hjemmelaget kyllingnuggets
Ca. 400 g kylling lårfilet
3-4 ss hvetemel
1 egg + 1 ss vann
Pankomel, strøkavring eller hjemmelagde brødsmuler
Salt og pepper
Hvitløkspulver
Tørket oregano
Mangosalat
1/2 mango
1/2 liten rødløk
5-6 cherrytomater
ca. 5 cm bit av agurk
Chiliflak etter smak, eventuelt bruk fersk chili
Koriander
Dressing: Olivenolje, en skvis lime, salt og pepper
Dipsaus
1/2 beger lettrømme eller lett creme fraiche
ca 3 ss sweet chili saus
Hjemmelaget kyllingnuggets serveres i tillegg med kokt ris.
Fremgangsmåte:
Mangosalat
- Skjær av den ene halvdelen av mangoen og skrell den. Del deretter mangoen i små biter.
- Del cherrytomatene i båter og finhakk løken. Agurken deles i små biter. Finhakk litt koriander og eventuelt fersk chili dersom du bruker det.
- Bland det hele i en skål og ringle over litt olivenolje, en skvis lime samt litt salt og pepper.
- Bland sammen salaten og la den stå og godgjøre seg mens du lager kyllingnuggets.
Hjemmelaget kyllingnuggets
- Del opp kyllingen i passende biter. Jeg deler stort sett lårfiletene i to biter.
- Krydre kyllingbitene med salt, pepper, et lett dryss hvitløkspulver og litt oregano. Gni krydderet inn i kjøttet.
- Gjør klar tre skåler til paneringen – en skål med hvetemel, en skål med egg+vann som piskes lett sammen og en skål med strøkavring/pankomel (begynn gjerne med litt om gangen av mel og strøkavring, og fyll på underveis. Da blir det mindre å kaste til slutt).
- Nå til paneringen. Det kan være litt grisete, så prøv å tenk at en hånd håndterer det våte og en hånd håndterer det tørre så blir det litt mindre klin.
- Rull en kyllingbit først i hvetemel og rist forsiktig av overflødig mel. Deretter dyppes kyllingen i egget og videre til strøkavringen/pankomelet. Gjenta denne prosessen med alle kyllingbitene og samle dem på en tallerken frem til steking.
- Stek kyllingnuggetsene i olje i en stekepanne på middels varme til de er gjennomstekte. Steketiden vil variere ut fra størrelsen og tykkelsen på på kyllingnuggetsene, men 5-10 minutter bør holde.
Dipsaus
- Bland sammen rømme eller creme fraiche med sweet chili saus. Smak deg frem til ønsket mengde sweet chili saus i blandingen. Dipsausen er deretter klar til servering.
Servering
Server hjemmelaget kyllingnuggets med kokt ris, mangosalat og dipsaus. Velbekomme!